发表主题

[美国联合UA] UA和KA联合坑爹

钻石会员 鲜花(9)

huachi 2011-9-11 23:53:27  | 显示全部楼层 | 阅读模式
继上一回说的我昨天从米国回来,因为我UA PE,UA给我托了3件行李,但是我香港转机KA回PVG,要加收我一件行李超限费US$150。后来我到上海的时候发现行李没跟上。
我当时分析情况有二:

1、可能是在美国改航班时就给我落掉了
2、可能是航班到香港之后因为我航班有变动,行李自动分拣系统出错

如果是第一种情况,那么按照原路径我应该今晚收到行李;如果是第二种情况,那么KA应该在今天一早的航班给我送过来。

结果早上打电话问没有,想当然是今晚,结果刚才打电话又没有结果,上海机场行李处的告诉我,UA把我的行李放在UA835上面,明天到PVG。我直接晕倒。

KA直接坑爹了我US$150最后啥也没送,真是太XXXXXXX(此处省略不堪入目之语若干),我要坚决投诉!
United 1P; CA G; AF G; MU G; Hilton G; IHG P; A-Club P

蓝钻会员 鲜花(119)

yw1248 2011-9-11 23:59:11  | 显示全部楼层
呵呵,不错的结果啦,说不定LZ可以从KA要点赔偿。你打给KA找他们要行李去。如果他们说行李他们没有,那就去要求找客服的supervisor问为什么没有确定他们拿到行李就直接收费……

当时在香港的时候我问他们,我行李到HKG了吗?他们斩钉截铁的跟我说行李到了HKG,并且因为是3件要加收费用,否则有一件不给我送,真是>他*的太不负责任了  发表于 2011-9-12 00:13

钻石会员 鲜花(9)

huachi 2011-9-12 00:11:25  | 显示全部楼层
yw1248 发表于 2011-9-11 23:59
呵呵,不错的结果啦,说不定LZ可以从KA要点赔偿。你打给KA找他们要行李去。如果他们说行李他们没有,那就去 ...

嘿嘿,你觉得会有啥好的赔偿结果么?

蓝钻会员 鲜花(119)

yw1248 2011-9-12 00:34:28  | 显示全部楼层
huachi 发表于 2011-9-11 16:11
嘿嘿,你觉得会有啥好的赔偿结果么?

他们不肯给出好价钱就死咬着叫他们给你那3件行李,反正他们说行李在香港嘛,而且你手上有他们发出的行李牌。就按照3件行李全体丢失的赔偿跟他们要去,

钻石会员 鲜花(9)

huachi 2011-9-12 00:36:25  | 显示全部楼层
yw1248 发表于 2011-9-12 00:34
他们不肯给出好价钱就死咬着叫他们给你那3件行李,反正他们说行李在香港嘛,而且你手上有他们发出的行李牌 ...

赞!我要狠扎港龙一把,让他们香港人再鸟!

钻石会员 鲜花(26)

James.cd 2011-9-12 01:54:49  | 显示全部楼层
支持,KA这个简直乱搞,必须投诉到底

钻石会员 鲜花(17)

tstt 2011-9-12 02:36:04  | 显示全部楼层
The new Baggage Rule Resolution 302, intended to standardise baggage policies for passengers flying multiple carriers, outlines that if the baggage provisions of the different carriers are not the same, the policies of the Most Significant Carrier (MSC) will apply. The MSC is defined as the first carrier crossing IATA Areas or Sub-areas.

IATA dissects the world into three areas: Area 1 covers the Americas, Area 2 covers Europe, the Middle East and Africa and Area 3 covers Asia-Pacific. These are subdivided into Sub-areas. Area 1 is divided into USA, Canada, Mexico, Caribbean Islands, Central America and South Americas. Area 2 is divided into Europe, Middle East and Africa. Area 3 is divided into Japan and Korea, Southeast Asia, India and Southeast Pacific (Australasia).

The MSC would be the first carrier flying the longest leg either between the three areas or the sub-areas. For travel within sub-areas, the policies of the carrier on the first international sector would apply. For example, flying from Beijing to Singapore via Hong Kong - all within a single sub-area - on Dragonair and Singapore Airlines, Dragonair would be the MSC as it would be the first to cross an international border.

For travel from Sydney to London via Hong Kong, for example, using both Qantas and Cathay Pacific, CX is the MSC since it is the carrier crossing between Area 3 and Area 2 (the longest leg).

For flights between Busan and Singapore via Hong Kong using Dragonair and Singapore Airlines, Dragonair is the MSC as it crosses from one Sub-area to another.

KA就是为你运了3件行李 根据IATA Reso302也不能收取费用 应为KA不是MSC
已有1人评分威望 理由
huachi + 5 谢谢分享!

查看全部评分 总评分:威望 +5 

钻石会员 鲜花(43)

monte 2011-9-12 03:04:54  | 显示全部楼层
tstt 发表于 2011-9-12 02:36
The new Baggage Rule Resolution 302, intended to standardise baggage policies for passengers flying  ...

有一个问题,如果楼主买的是联票,那应该是不用付钱的。但是如果不是联票那就有问题了。KA收了严格来说没问题

请楼主把是否联票这个问题澄清一下

钻石会员 鲜花(9)

huachi 2011-9-12 09:48:17  | 显示全部楼层
monte 发表于 2011-9-12 03:04
有一个问题,如果楼主买的是联票,那应该是不用付钱的。但是如果不是联票那就有问题了。KA收了严格来说没 ...

我买的是联票,一张ticket上的

钻石会员 鲜花(9)

huachi 2011-9-12 09:51:52  | 显示全部楼层
The new Baggage Rule Resolution 302, intended to standardise baggage policies for passengers flying  ...

又学到新知识了,内容很丰富!

钻石会员 鲜花(0)

luolf 2011-9-12 10:35:46  | 显示全部楼层
支持楼主投诉……
首先KA就不应该收取费用,这个一定要回来;收了费用,行李还不到,一定要赔偿……
KA乱搞在先,要求赔偿也是正常的嘛……

钻石会员 鲜花(0)

luolf 2011-9-12 10:55:54  | 显示全部楼层

又学到了……航空公司的工作人员都不如坛子上熟悉业务啊……